Tloustnutím, depresemi a soustavným snižováním imunity ku zdraví!

18. 02. 2021 17:11:07
Naštěstí se konečně přišlo na to, že taková trapná hesla jako sportem ku zdraví patří definitivně na smetiště dějin. Potvrdil se tak jen názor, kterým se velká část našich spoluobčanů řídí už dávno.

Ta velká část, dříve vysmívaná dnes konečně doceněná, totiž takto žila už dlouho před covidem. Pěkně u telky či počítače, vždy s něčím dobrým na zub a s lahvinkou dobrého, nejlépe tvrdého, alkoholu. Nikam zbytečně nevychází, maximálně tak do supermarketu pro další zásoby nebo do práce. Někteří ani to ne. Ti jenom trpělivě čekají, až jim na konto přijde od státu další sociální podpora. Kdybychom tak žili už dávno všichni, žádný covid by neměl šanci!

Co si oni dříve zažili příkoří. Pořád museli poslouchat, jak je pro zdraví důležité sportovat, nebo žít společenským životem, jít třeba do divadla, nebo dokonce že musí děti posílat do školy... Když rozumně argumentovali, že dětem se do školy nechce, a ještě by kvůli škole třeba neviděly nějaký díl úžasného televizního seriálu, úředníci jim dokonce hrozili trestním stíháním! Takové doby jsou ale naštěstí pryč, oni vytrvali ve své pravdě a nyní jsou nám všem vzorem správného způsobu života.

Bylo hodně úvah o tom, jestli covidová krize přinese společnosti něco pozitivního. A přinesla. Jasně totiž ukázala priority. Když jde do tuhého, každý se přece zbaví toho, co je zbytečné, aby uchránil to, co je opravdu důležité.

Stejné je to i v případě celé společnosti. Takže když přišel ten zabiják covid, který nemilosrdně kosí asi 0,3 % nakažených, čeho se společnost zbavila? Alkoholu nebo televize? Ne! Právě jen těch zbytečných činností: nesmyslného pobíhání na sportovištích, šaškování v divadlech, vysedávání po restauracích a kavárnách, plávání v bazénech, trdlování na tanečních parketech, saunování...

Taky se ukázalo, že celé chození do škol je nesmysl. Čím tam mladí stráví více času, tím více si myslí, že jsou moc chytří a mají jen snahu hledat jakési nelogičnosti v geniálních proticovidových opatřeních naší vlády místo toho, aby je bez řečí a přemýšlení dodržovali. Bylo taky zjištěno, že čím déle lidi chodí do školy, tím více přemýšlí, a to je v době krize pro společnost zvláště nebezpečné. V takových časech je totiž potřeba hlavně moc nemyslet a semknout pod vedením jednotného moudrého vedení.

Jediné, co je ze školy důležité, je naučit se číst a psát. Proto taky žáci prvních tříd do školy chodí. Jinak by si totiž ani nemohli přečíst, co vedení naší země pro nás všechno dělá a co musíme dodržovat, abychom jim nekazili jejich geniální strategii. Pro různé pochybovače je třeba připomenou, jak například hbitě napravili ten kardinální omyl Matky přírody (nebo Pána Boha - podle vyznání), která nás nevybavila do života něčím tak zásadním jako je rouška!

I na tomto příkladu je jasné, že všechno dělají pro jen naše dobro! Určitě i ty dotace pro vlastní firmy inkasují pro naše dobro. Jak jinak by mohli vyrábět ty super salámy a kuřata, na kterých si pak u telky můžeme tak skvěle pochutnat. Ta výroba přece něco stojí!

Boj proti covidu je každopádně náročný a není dobré nic podcenit. Proto je důležité raději nikam nechodit, soustavně nabírat kila a získat tak dostatečnou postavu k tomu, aby člověk mohl virus jednoduše přetlačit, když bude třeba. To naštěstí pochopila celá země včetně dětí a podle statistik během covidové krize poctivě tloustne. Sem tam sice někdo vykřikuje, že lidé s nadváhou mají horší průběh nemoci, ale to budou určitě pomluvy. Kdyby to tak bylo, vláda by nám určitě nezakazovala sportovat a nedoporučovala raději nikam nevycházet...

Nejhorší chvíle pak snad každý musí prožívat, když vidí pana premiéra nebo ministra zdravotnictví, jak nemají daleko k pláči, protože, jak říkají, až 40 % občanů nedodržuje jejich důkladně promyšlená opatření a tím bojkotuje tu jejich snahu o naše blaho. Kdyby nebylo těchto 40 % nevděčných, nebyli bychom určitě nejhorší, nýbrž nejlepší na světě a oni by mohli sklízet zaslouženou slávu. Tohle vědět, je strašné. Ještě že jsou vždy po ruce antidepresiva a alkohol. Nemůžeme se pak divit, že během nouzového stavu se počet depresí zvýšil 3 x a počet lidí nadměrně holdujících alkoholu o více než 50 %...

Bojujme ale dál! Covid přece musíme porazit! I kdybychom při tom měli zemřít a s námi celá společnost...

Autor: Miloslav Jeřábek | čtvrtek 18.2.2021 17:11 | karma článku: 25.48 | přečteno: 603x

Další články blogera

Miloslav Jeřábek

Vyjednávat nebo nevyjednávat se šílencem?

Obecně se má za to, že v případě války je třeba co nejrychleji místo zbraní nechat mluvit vyjednavače, a co nejrychleji dosáhnou příměří a následně míru. Kdo nechce vyjednávat, je zpravidla vnímán jako nezodpovědný člověk...

30.3.2022 v 18:28 | Karma článku: 21.59 | Přečteno: 544 | Diskuse

Miloslav Jeřábek

Napišme Evropské komisi co si myslíme o covid pasu!

Povinnost prokazovat se při cestování v EU tzv. covid pasem má končit 30. 6. 2022. Protože se podle některých politiků tento omezující instrument „osvědčil“, existuje návrh na prodloužení této povinnost i na další období.

17.3.2022 v 16:53 | Karma článku: 29.39 | Přečteno: 795 | Diskuse

Miloslav Jeřábek

Pachuť z doby covidové ještě zesílila

Minulý týden měli vládní odborníci jedinečnou příležitost odborně znemožnit ty, které označují za dezinformátory. K plánované diskusi se však nedostavili, což jen dále zvyšuje pochybnosti o smyslu většiny proticovidových restrikcí

10.3.2022 v 17:06 | Karma článku: 31.28 | Přečteno: 849 | Diskuse

Miloslav Jeřábek

Ne! Putin nemá na Ukrajinu žádné právo!

Petr Drulák ve svém komentáři pro iDNES označuje za „kořen dnešní tragédie“ na Ukrajině nikoli ruskou agresi, nýbrž fakt, že USA neuzavřely s Putinem „velmocenskou dohodu“ a že „jednaly proti zájmům Moskvy“...

4.3.2022 v 17:11 | Karma článku: 25.79 | Přečteno: 679 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 12 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 120 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 263 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 31 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 9.02 | Přečteno: 146 | Diskuse
Počet článků 39 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 865

Jsem běžný občan, možná jen o trochu aktivnější a zvídavější, než bývá zvykem. Sportovec, příležitostný cestovatel a fanda všech prima lidí.

 

Aktuální citát:

Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: Aby slušní lidé nedělali nic.

Edmunt Burke (1729 – 1797)

 

www.zdraveforum.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...