Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak dlouho se ještě necháme šikanovat?

Položme si základní otázku: Proč vlastně máme vládu a parlament? Aby nám dávaly rozkazy a nařizovaly, jak máme žít nebo k tomu, aby nám vytvářely co nejlepší podmínky pro co nejlepší život?

Naše (a nejen naše) politické špičky během posledního roku zjevně dospěly k názoru, že platí první možnost. Já osobně jsem ale pořád přesvědčen, že druhá možnost je jediná správná. A pevně věřím, že nejsem ani zdaleka sám… Nelze tedy jinak než posuzovat působení jakékoliv vlády právě podle tohoto kritéria.

A jak tedy naše vláda a parlament v posledním roce vytvářejí co nejlepší podmínky pro náš život? Tak, že místo ochrany rizikových skupin před možným nebezpečím covidu nám všem život zakazují! To je tedy opravdu rozumový pochod hodný politiků, tedy lidí zcela odtržených od normálního života a zjevně i od zdravého rozumu.

Že nám život nikdo nezakazuje? Ale ano! Život přece není jen tloustnutí u televize a počítačů plus povinné prožívání hrůzy z nového druhu chřipky, což je v poslední době státem podporovaný životní styl. K životu přece patří i sport, divadla, kina, koncerty, výstavy, cestování, plesy, setkání s přáteli, jídlo v restauracích, chození do škol, sezení v kavárnách, toulání se nočním městem… A to vše nám je, nebo ještě nedávno bylo, dlouhodobě zakazováno, navíc zpravidla bez jakéhokoliv vysvětlování a někdy dokonce i za cenu porušování zákonů a ústavy ze strany demokraticky vzniklé vlády! Prostě bez jakéhokoliv respektu k občanům i právnímu státu. Teď podle nejnovějších výmyslů vládních „odborníků“ bychom i na kávu měli jít jen s čerstvým negativním testem!

Už slyším ty hlasy. Jinde nemají Babiše a vlády tam jednají podobně jako u nás, i když asi méně chaoticky. Přece si úmyslně neničí vlastní obyvatelstvo… Tak předně: Vystrašeným lidem se vládne nejlépe. To dobře ví každá vláda, a proto vždy straší kdečím. Neschopnou opozicí, krizemi a nyní virem.

To, že většina vlád jedná podobně, rozhodně není důkazem, že jedná správně. V určité době většina vládnoucích vrstev taky například podporovala otrokářství. Má to být snad důkaz toho, že zotročování lidí bylo správné? Jestliže tedy dnes vlády tvrdohlavě prosazují opatření, která proti šíření viru zjevně nefungují, jen totálně devastují společnost a nedělá jim problémy tím ničit životy vlastních občanů, je to pouze ukázka, do jakého smutného období svět dospěl. Nic víc.

Taky nezapomeňme, kdo jsou ti zahraniční politici, jejichž shoda podle mnohých lidí má být důkazem jediného správného řešení tzv. pandemie. Jedna z nich, paní Merkelová, si například ještě nedávno do svého státu hlasitě zvala statisíce uprchlíků odkudkoliv, kteří nyní v její zemi vytvářejí značnou kriminalitu a další nemalé problémy. Jiný zase ovlivnil rozhodování v referendu publikováním falešných informací a všichni evropští politici společně již minimálně deset let jen bezradně přihlížejí, jak protiprávně proudí do Evropy milióny imigrantů a za těch minimálně deset let nebyli schopni přijít s žádným smysluplným řešením. Tito lidé tedy mají být ty jasné mozky, morální autority a záruka správného řešení jakékoliv krize? Opravdu směšná myšlenka!   

Ostatně je příznačné, že evropské vlády, které mají běžně problém se shodnout na čemkoliv, jsou najednou zázračně jednotné, když jde o zavedení restrikcí proti obyčejným lidem.

Výsledkem všech lockdownů a drastického omezování základních lidských práv a svobod na základě rozhodnutí vládních „odborníků“ je pouze zdevastovaná společnost, rozvrácený státní rozpočet i ekonomika, stejně jako dlouhotrvajícím stresem a strachem podlamované zdraví obyvatel. Ti v důsledku vládních opatření budou mít stále nižší přirozenou imunitu a stávají se tak stále více závislí na farmaceutickém průmyslu…

Je to snad skrytý smysl tohoto způsobu celosvětového řešení tzv. pandemie? Skoro se to tak nabízí… Vždy jsem se upřímně smál konspiračním teoriím, vyvrátit tuto je však velmi obtížné. Jediný, kdo se totiž může opravdu smát, jsou velké farmaceutické společnosti. Reklamu jim dělají vlády celého světa a při objednávání vakcín, testů a jiných ochranných prostředků se penězi rozhodně nešetří. Daňových poplatníků samozřejmě…

Přitom nejpozději od listopadu je jasné, že snaha poroučet viru bude asi tak úspěšná jako poroučení větru a dešti za komunistů. Opatření se zpřísňovala, lockdown se prodlužoval a - virus se přesto šířil dál a dál. Zjevně bez ohledu na to, jestli si ještě vedle toho navíc ničíme společnost nebo ne. Většina restrikcí na šíření viru viditelně neměla žádný vliv a důkazem je Švédsko, kde i přes podstatně mírnější opatření mají covidové statistiky výrazně lepší než my.

Nutnost mnoha z vynucovaných opatření navíc ani nebyla z epidemiologického hlediska nikdy vysvětlena. To tedy znamená, že šlo pouze o bezprecedentní a nesmyslnou šikanu obyvatelstva od arogantní státní moci, která za poslední rok viditelně získala dojem, že si vůči občanovi může dovolit cokoliv.

A to se ještě musíme připravit na další snahy o další šikanu. Evropská komise totiž v sobotu schválila smlouvu, která zajistí nákup až 1,8 miliardy dávek vakcíny proti covidu. Vzhledem k tomu, že již dříve objednala 900 milionů dávek s možností stejné množství ještě dokoupit, počítá tedy s tím, že se v Evropě příští léta bude očkovat, očkovat a zase očkovat…

Ptal se někdo obyvatel, jestli to tak chtějí? Z pohledu europolitiků je to asi zbytečné. Moudrá komise, která dosud nebyla schopná vyřešit jediný skutečný problém, přece ví nejlépe, co je pro občany nejlepší. A kdo to nepochopí, bude k pochopení „motivován“ možností navrácení některých donedávna běžných lidských práv a svobod. Tedy v případě, když se „dobrovolně“ stane pokusným subjektem v obrovské klinické studii, nechá se očkovat a nebude kazit obří byznys s vakcínami. Nějaká přirozená imunita nikoho z mocných nezajímá, ta jim totiž žádné zisky nepřináší.

Pro vysvětlení pojmu „pokusný subjekt“ jen připomínám, že všechny dosud běžně používané vakcíny proti covidu jsou povoleny pouze pro nouzové použití a pro účely provádění klinické studie. Veškeré očkování je tedy jen forma provádění této studie, a proto taky všichni očkovaní občané podepisují prohlášení, že přebírají na sebe odpovědnost za veškerá možná rizika a vedlejší účinky. Výrobci vakcín se této odpovědnosti zřekly a Evropská unie jim to odsouhlasila.

Svět se tak dostal do patové situace. Minimálně některým vládám už určitě muselo dávno dojít, že nastoupená cesta vede do pekel. Z jejich pohledu je však těžké z ní vystoupit. Přece teď nemohou přiznat, že jejich dosavadní přístup byl naprosto špatný a celá ta hra na konec světa byla chybná… Jak by vypadaly? Navíc se z covidu vyklubal velmi dobrý byznys a oni už příště nemusí být zvoleni… A tak se drží utažené šrouby, straší se dalšími vlnami a dalšími mutacemi a tváří se, že jinak to nejde. Tvrdí přitom, že „zachraňují životy“. Mnohem více životů však ničí, ale o tom se samozřejmě nepíše…

Jedinou spásou má tedy být očkování. I kdyby se tak opravdu stalo, dříve nebo později se objeví jiný druh chřipky. Bude-li znovu zájem, udělá se z ní zase mediální hvězda a vše může běžet nanovo. Za poslední rok se k tomu vytvořil jasný precedens. Nějací mrtví a srdceryvné příběhy se jako vždy zase najdou a vystrašení lidé budou zase vyzývat vládu: Zavřete nás prosím doma a všechno zakažte! A budeme se dětinsky radovat, když nám vrchnost dovolí jít si koupit nové boty nebo dokonce trenky… Chceme ale opravdu takto žít?

Autor: Miloslav Jeřábek | středa 12.5.2021 17:21 | karma článku: 32,59 | přečteno: 814x
  • Další články autora

Miloslav Jeřábek

Vyjednávat nebo nevyjednávat se šílencem?

Obecně se má za to, že v případě války je třeba co nejrychleji místo zbraní nechat mluvit vyjednavače, a co nejrychleji dosáhnou příměří a následně míru. Kdo nechce vyjednávat, je zpravidla vnímán jako nezodpovědný člověk...

30.3.2022 v 18:28 | Karma: 21,59 | Přečteno: 548x | Diskuse| Společnost

Miloslav Jeřábek

Napišme Evropské komisi co si myslíme o covid pasu!

Povinnost prokazovat se při cestování v EU tzv. covid pasem má končit 30. 6. 2022. Protože se podle některých politiků tento omezující instrument „osvědčil“, existuje návrh na prodloužení této povinnost i na další období.

17.3.2022 v 16:53 | Karma: 29,39 | Přečteno: 799x | Diskuse| Společnost

Miloslav Jeřábek

Pachuť z doby covidové ještě zesílila

Minulý týden měli vládní odborníci jedinečnou příležitost odborně znemožnit ty, které označují za dezinformátory. K plánované diskusi se však nedostavili, což jen dále zvyšuje pochybnosti o smyslu většiny proticovidových restrikcí

10.3.2022 v 17:06 | Karma: 31,28 | Přečteno: 853x | Diskuse| Společnost

Miloslav Jeřábek

Ne! Putin nemá na Ukrajinu žádné právo!

Petr Drulák ve svém komentáři pro iDNES označuje za „kořen dnešní tragédie“ na Ukrajině nikoli ruskou agresi, nýbrž fakt, že USA neuzavřely s Putinem „velmocenskou dohodu“ a že „jednaly proti zájmům Moskvy“...

4.3.2022 v 17:11 | Karma: 25,92 | Přečteno: 679x | Diskuse| Společnost

Miloslav Jeřábek

Podpoří senátoři parlamentní demokracii nebo diktaturu ministra zdravotnictví?

Ve čtvrtek má senát projednávat nechvalně proslulou novelu pandemického zákona, který do našeho právního řádu zavádí novinku umožňující vznik diktatury. Ta by nastala, když ministr sám určí, že existuje „nebezpečí vzniku epidemie“

9.2.2022 v 15:51 | Karma: 27,30 | Přečteno: 486x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 865x
Jsem běžný občan, možná jen o trochu aktivnější a zvídavější, než bývá zvykem. Sportovec, příležitostný cestovatel a fanda všech prima lidí.

 

Aktuální citát:

Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: Aby slušní lidé nedělali nic.

Edmunt Burke (1729 – 1797)

 

www.zdraveforum.cz

Seznam rubrik