Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

To máme zase tady expertů na všechno !!!!

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JP

J86i74r90i 37P72i27l87n58y

10. 12. 2020 7:25

Popsal jste to naprosto přesně. Myslím si totéž. Pouze jaro bych omluvil, to nikdo nevěděl, co se bude dít a jak je virus nebezpečný. Nyní jde už jenom o peníze a zakrývá se to starostí o životy.

2 1
možnosti
MJ

Děkuji! Jistě, na jaře se toho moc nevědělo. Ale zadlužit kvůli nejasnému nebezpečí stát na generace dopředu??? Od čeho byli a jsou ve vládě ti velcí odborníci? Ti by přece vždy měli mít fundovaný odborný názor a rozpoznat víc než laici... Vlastní rodinu bychom taky takto nezadlužili. Nikdo přece na jaře nemohl vědět, co přijde na podzim a nikdo dnes neví, co přijde na jaře. Vždy by měla být k dispozici nějaká rezerva...

2 1
možnosti
Foto

I80v84a43n 35M81a16r79e31k

9. 12. 2020 18:03

Nechcete "převzít otěže"? 8-o

1 3
možnosti
MJ

Dobrý nápad! Horší by to určitě nebylo, laťka není moc vysoko...

5 1
možnosti
Foto

Pane Šubrte hloupost. Pokud si najedete na stránky Ministerstva zdravotnictví a UZIS, tak statistiky nerozlišují, kdo umřel na covid a kdo s covidem. Takže nikdo neví , jestli covid způsobil 7 x více úmrtí. Každý, kdo zemře a je u toho i pozitivní covid je automaticky oběť covidu. V těchto čísel jsou zahrnutá i přirozená úmrtí nebo třeba smrt způsobena srdeční chorobou či rakovinou... Ale protože je u mrtvého covid pozitivita je zařazen do skupiny, kde nemá co dělat.

3 0
možnosti
Foto

Spousta dalších zemřelých naopak testována není za živa ani po smrti, takže by možná v té rubrice být měla, ale není. A teď si zkusme navrhnout nějakou metodiku, které by obě disproporce napravila.

0 0
možnosti
Foto

Text odbornice z praxe MUDr. Hany Zelené, Ph.D., lékařské mikrobioložky a vedoucí oddělení virologie Národní referenční laboratoře Zdravotního ústavu v Ostravě , Představme si, že bychom chtěli vytvořit pandemii rhinovirů, což jsou viry běžné rýmy. V současné době se z virů způsobujících infekce dýchacích cest vyšetřuje prakticky jen SARS-CoV-2. V naší specializované laboratoři tvoří z celkového počtu vyšetření v roce 2020 97 % SARS-CoV-2, pouhá 3 % jde na vrub ostatním dvanácti respiračním virům. Naprostá většina z těch tří procent byla provedena v prvních třech měsících roku. Od té doby všechno převálcoval nový koronavirus. Od začátku roku 2020 se zde vyšetřilo 100 000 vzorků na SARS-CoV-2. Z nich bylo 6,4 % pozitivních. Za stejnou dobu se ve stejné laboratoři vyšetřilo 60 vzorků na rhinoviry. Z nich bylo pozitivních 6, včetně vzorku zemřelého měsíčního kojence. Rýma je banální nemoc, běžná viróza. Rhinoviry nikoho nezajímají, téměř se nevyšetřují. Kdybychom místo 60 vzorků na rhinoviry (6 pozitivních, 1 mrtvý) vyšetřili 100 000 vzorků, v celé republice milión (bylo by to při stejném poměru 100 000 pozitivních a 16 000 mrtvých) a na celém světě miliardu (100 miliónů pozitivních a 16 miliónů mrtvých), už by to byla pěkná pandemie. Rhinovirus sice většinou dělá jenom rýmu, ale může být také nebezpečný. U malých dětí a starých lidí je vůbec nejčastějším původcem zápalů plic. Až 9,6 % hospitalizovaných seniorů s rhinovirem zemře právě na zápal plic Podobné by to bylo i s jinými viry, protože čím víc vzorků vyšetříme, tím víc případů odhalíme. Diagnostičku infekčních nemocí je nutné neodkladně vrátit do ruku kvalifikovaných lékařů, kteří budou pomocná vyšetření indikovat a jejich výsledky interpretovat na základě pacientových příznaků a výsledků ostatních laboratorních vyšetření. Je nejvyšší čas přestat mrhat drahými PCR testy v neindikovaných případech a přestat počítat „pozitivní případy“ bez klinického kontextu.

3 0
možnosti
Foto

Podstatnou otázkou je, jestli i ty rhinoviry při svém rozšíření zvyšují průměrnou denní úmrtnost proti předchozím rokům stejným způsobem, jako když se rozšíří SARS-CoV-2. Tato otázka ve Vašem příspěvku ale zodpovězena není.

0 0
možnosti
JH

Chybný je v tom, že o něm rozhodují politici !

0 1
možnosti
JL

To jsem všechno už někde četl. Ale že by někdo udělal faktický přehled, kde a jak se řešil čínský virus úspěšně, to téměř nikoho napsat nenapadne.

5 0
možnosti
Foto

S tím se čeká na Vás.

0 3
možnosti
ZZ

dokud si vláda nechá radit takovýma jako je starý hořejší, tak je tato země ztracená

1 0
možnosti
Foto

On jim radí i ,,nějakej" Zámečník. To je sice ekonom, ale ten vnímá, ale i prezentuje všechny souvislosti. A to asi u Vás až tak ,,nehrozí", že;-)

1 0
možnosti
ZZ

Všechny dostupné údaje ukazují, že všechny zvolené způsoby boje proti Covid-19 jsou zcela chybné nejen v ČR, ale prakticky na celém světě.

Pouze Číně se podařilo tuto hydru zkrotit, ale to bylo za cenu tvrdého potlačení osobních zájmů jednotlivců - a to je pro zbytek světa nepřijatelné.

:-P:-P:-P

3 0
možnosti
JL

pouze číně? a co tchaj-wan, jižní korea, japonsko? úspěšně taky "krotí" Afrika, která na to asi kašle.

0 0
možnosti

Jediné, s čím v tom blogu souhlasím, je jeho nadpis. Ten způsob je zcela chybný, protože dávkuje restrikce postupně, místo aby je uvalil naráz a pak je naráz uvolňuje, místo aby je uvolňoval postupně.

Z povahy epidemické křivky je přitom potřeba k zvládnutím epidemie postupovat přesně opačně: rychlá rázná opatření, která se následně uvolňují postupně. Na jaře jsme rázně utáhli otěže a pak je prudce uvolnili, takže jsme aspoň půlku udělali dobře, teď na podzim už jsme to zbabrali celé.

3 1
možnosti
Foto

Ono ,,prudké uvolnění" bylo především politikum, a to v celém jeho ,,rozsahu". Co by se asi dělo, kdyby k němu tehdy nedošlo? A tím nemám na mysli jen nějaké demonstrace, či hlasování o nedůvěře ;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 865x
Jsem běžný občan, možná jen o trochu aktivnější a zvídavější, než bývá zvykem. Sportovec, příležitostný cestovatel a fanda všech prima lidí.

 

Aktuální citát:

Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: Aby slušní lidé nedělali nic.

Edmunt Burke (1729 – 1797)

 

www.zdraveforum.cz

Seznam rubrik