Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bohužel podle všeho netušíte, že mimo klasický imunitní systém člověka existuje i takzvaná jeho buněčná imunita. Tu neovlivníte ani saunováním, ani hraním si na iron mana. A Vy nevidíte že by lidé masově nedodržovali nařízení a doporučení? Kdy jste byl třeba naposledy v nějakém supermarketu, například...? Lidé se tam na sebe lepí jak surikaty v noci, dvoumetrový odstup říká něco sotva každému desátému. Zrovna tak desinfekce rukou před vstupem do krámu atd.

0 0
možnosti
MJ

To, že existuje buněčná imunita, přece nijak nepopírá zásadní význam imunitního systému... V supermarketech se lidé chovají podle oficiálního názoru, že rouška je ten zázrak, co nás ochrání...

0 0
možnosti
JS

Pokud se nemýlím, byl jste loni na Karlově mostě oslavovat konec koronaviru. Proč tedy naříkáte nad něčím, co neexistuje?

0 0
možnosti
JZ

Souhlas a zasloužená karma R^:-)

3 0
možnosti
PN

P89e56t50r 26N45e30d25v46ě33d

23. 2. 2021 23:15

Já těch osob, které nazýváte imaginárními vídám docela dost na živo, i v TV. Vzhledem k tomu, že nelze vidět vše se dá předpokládat, že takových lidí je mnohem více. Někteří z těch stresů tak zjankovatěli , že se přiznávají do průzkumů. Procházky a pohyb na vzduchu nezakázali. Tam se nedá hýbat? Nebo musí všichni do tělocvičen, či bazénů? Nebo k hýbání potřebují soupeře? Protihráče? Nebo je nutné běhat v noci? Je to tedy vládou, nebo neschopností přizpůsobit se daným podmínkám?

2 1
možnosti
MJ

Vidíte, jak je ten stres nebezpečný. Někteří z něho i úplně zblbnou... Ano, hýbat se zatím můžeme, proto se zatím dá alespoň přežívat. Ale to se dá i ve vězení. I tam jim dovolí procházky a pohyb na čerstvém vzduchu...

1 0
možnosti
Foto

I75v15o 51C44i49l50i11c96h

23. 2. 2021 22:15

Velice přesné R^ Díky.

5 0
možnosti
ZZ

Stydět se teď bude bývalý prezident Václav Klaus, který onemocněl covidem-19. Uvedl to server lidovky.cz. Podle něj se bude léčit doma. Klaus je odpůrcem tvrdých opatření, opakovaně odmítl například nosit roušku.

Kdo víc poškozuje zdraví obyvatel - odpírači, nebo vláda ?

0 5
možnosti
MJ

Proč by se měl Klaus stydět? On někdy tvrdil, že nemůže onemocnět?

6 0
možnosti
PB

P20e92t84r 75B95u32r72i40a13n

23. 2. 2021 20:19

Souhlas, ovšem dalo by se to rozvést ještě šířeji do jiných složek problému. Např. kam napřímit největší důraz ochrany - na rizikové skupiny, rizikové lokality, rizikové činnosti. A to je v přímém rozporu s tím, co dělá vláda. Plošná opatření se totiž svou plošností rozmělňují a ztrácejí na významu. 20 tun potravin vysypaných z letadla za letu nemá takový účinek, jako 10 tun zaslaných konkrétním lidem na konkrétní místa.

1 0
možnosti
Foto

Kdyby imunitní systém jednotlivců díky vládním opatřením se oslaboval, tak by se to projevilo v masivním nárůstu chřipkových onemocnění.

0 0
možnosti
MJ

A ono se to neprojevuje? Hrozící nedostatek míst pro akutní péči jste nezaznamenal?

1 0
možnosti
MK

Naprostý souhlas. Ale většině lidí to nevysvětlíte. Už delší dobu píšu do diskusí podobné názory a vždy jsem měl více odpůrců než příznivců. Je to o tom, že posílení imunity nelze provést bez námahy. A to se nelíbí televizním peciválům a žroutům, spoléhajícím se na tupé "tvoje rouška chrání mě".

Chce to používat rozum. Co nejvíce pohybu a hlavně se nevzdávat setkávání, byť jsou možná pouze na soukromé půdě, kam státní moc nemá přístup. Imunitní systém vyžaduje stále nové podněty a aktualizace, jinak oslabuje a chátrá.

4 2
možnosti
MJ

A těm, kteří se o své zdraví starat chtějí, vláda svou hloupostí jen hází klacky pod nohy...

3 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 865x
Jsem běžný občan, možná jen o trochu aktivnější a zvídavější, než bývá zvykem. Sportovec, příležitostný cestovatel a fanda všech prima lidí.

 

Aktuální citát:

Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: Aby slušní lidé nedělali nic.

Edmunt Burke (1729 – 1797)

 

www.zdraveforum.cz

Seznam rubrik