Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Úřední maturita je pouze maturita za docházku. A když už ji navrhuje, tak proč zapomněl na výuční listy? Ty nemohou být uředně? Jsou něco méně???

0 0
možnosti
PB

R^

Já tomu návrhu říkám - státem přidělená inteligence.

1 0
možnosti
VB

Nechápu, jak státní maturita zhorší zdraví studentů? Myslíte, že ten paskvil, co se pro tento rok jmenuje státní maturita, který pravděpodobně bude na úrovni 8. třídy ZŠ, a kde nikdo neví, zda se v didaktických testech bude zkoušet učivo z prvních dvou ročníků, nebo jak budou skládat praktické zkoušky jednotlivé odbornosti, je pro studenty výhra?

A maturita se rozdávat nebude - studenti dostanou známky podle toho, jak 4 roky pracovali, ne podle loterie didaktického testu, kde nikdo neví, co očekávat.

Letos špičkové americké univerzity nepožadují SAT ani AP testy - prezentuje se to jako jedinečná příležitost dostat se na tyto univerzity. Ale česká maturita je holt česká maturita, bez ní se zřejmě někteří lokální patrioti neobejdou. A naše univerzity, vesměs sledující zpovzdálí první pětistovku světových univerzit (snad kromě UK), podle vás taky ne.

0 0
možnosti
Foto

V podstatě souhlasím, ale zkusím reagovat na 3 věci :

1) na gymnázium jsem chodil už před hodnou řádkou let, ale jednorázové biflování látky na hodinu a složení maturity nelze srovnávat. Někteří spolužáci prošli jen díky šikovně opsané písemce (nebo taháku). Přesto došli až k maturitě, i když celková jejich znalost neodpovídala. Tam už se to ale ošidit nedalo.

2) maturita je zároveň "certifikovaná zkouška", která se skládá před zkušební komisí a tento "certifikát" Vás pak např. opravňuje žádat o práci pro absolventa SŠ. Pokud není schopen jí složit na předepsaném rozsahu, pak by jí neměl obdržet úředním rozhodnutím. Obdobně by mohly být řidičské průkazy rozdávány bez zkoušky před zkušebním komisařem (https://www.novinky.cz/domaci/clanek/na-zkousky-v-autoskole-cekaji-tisice-lidi-vlada-je-neumoznuje-40354470).

3) právě maturita by měla být i jakési první síto pro přijetí na VŠ. Druhým sítem jsou pak přijímací zkoušky (protože ale stát platí VŠ za studenta, tak soukromé VŠ berou snad každého, kdo reaguje na světlo). Když už zmiňujete VŠ, neměla by se také analogicky zrušit státní závěrečná zkouška a zprůměrovat získané známky za studium ?

Jsem toho názoru, že je třeba zvyšovat nároky na studenty než přemýšlet o úlevách, protože jen tak se můžeme v tom žebříčku posouvat vzhůru. Jinak v tom žebříčku jsou v TOP 500 kromě UK ještě VŠCHT a ČVUT.

2 0
možnosti
Foto

Já považuji za nejhorší tu skutečnost, že většina dětí je s tímto stavem spokojena, prodloužené prázdniny, klasifikace, která je přiměřena návštěvám hodin, úlevy při přijimačkách, maturách, zkouškách na vysokých či různých školách pro doplnění vzdělání, prostě veget.;-D

Chodit do školy v pyžámku, pak se jít proběhnout s kamarády, občas zabrnkat na nervy rodičům a stále k dispozici internet, vždyť se přece učím, kdo by měnil. Pohodlnost se pomalu a jistě vkrádá i mezi ty děti, které si neuměly život bez sportu představit a to je na pováženou.;-€

0 0
možnosti
MJ

Souhlasím s Vámi. Bohužel za poslední rok se zcela změnily společenské preference. Dříve bylo důležité vzdělání, sport, kulturní zážitky, setkávání s přáteli... Dnes je důležitý jen boj proti jakémusi viru a státem podporovaným životním stylem je tloustnutí u televize nebo počítače a prožívání hrůzy z covidu...

1 0
možnosti
Foto

Velký souhlas s napsaným a velký nesouhlas s úředními maturitami.

1 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 865x
Jsem běžný občan, možná jen o trochu aktivnější a zvídavější, než bývá zvykem. Sportovec, příležitostný cestovatel a fanda všech prima lidí.

 

Aktuální citát:

Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: Aby slušní lidé nedělali nic.

Edmunt Burke (1729 – 1797)

 

www.zdraveforum.cz

Seznam rubrik