Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na (ne)moudrou evrop. komisi mají bohužel cca z poloviny vliv postkomunistic. země, podle toho to pak vypadá (a k tomu se sem tam přimotá i nikoli moc osvícený západ. politik). V pandemii některé západ. země obstály líp, jejich vlád si ale občané mohli více vážit (i opozice se v zásadě chovala ukázněně), a už proto se většina jejich občanů chovala opatrněji vůči covidu, takže těch lockdownů neměli až tolik či nikoli delšího trvání. Např. Švédsko a Švýcarsko neobtěžují lidi povinným testováním bezpříznakových (umožňují to na dobrovol. bázi), průběžně umožňovaly celkem normál. život. Ovšem Češi jsou moc načichlí východ. (postkomunistickými) manýrami, navíc tu máme hodně jedinců z třetích zemí, kteří si tu dovolí to, co by si v západ. zemi nedovolili. A naši "vládci" to "řeší" tím, že přikazují slušným občanům právně i medicínsky nepřiměřené povinnosti, a ty neslušné nestíhají (naopak jim ještě zvýší odměnu - aby přece jen zůstali doma, když jsou nemocní). Očkování se zatím jeví jako méně spolehlivá ochrana, vlády by se měly slušněji chovat k těm, kteří si covid odstonali a díky tomu napomáhají kolektivní imunitě (Arenberger to ale tahá za opačný konec).

1 0
možnosti

U nás se to bohužel se slušným jednáním a apelem na odpovědnost občanů ani nezkusilo. Hned se začalo nařizovat a zakazovat, protože je to tak jednodušší... A raději zakázat více než méně, prostě žádná úcta k občanům. To je na celé situaci nejhorší. Jak politici začnou rozkazovat, nikdy neví kdy přestat... Jak navíc mohou od občanů žádat, aby dodržovali jejich nařízení, když sami nedodržují zákony ani ústavu? Souhlasím, že přirozená imunita je nejlepší, ta se však díky všem těm restrikcím u většiny populace už rok systematicky zhoršuje a zhoršuje...

1 0
možnosti

Lidé, kteří si na vše jen stěžují odkrývají své karty věčných životních lokajů jakékoliv situace. Nechávají se zmítat okolnostmi a všem okolo ukazují svou trpící duši.

0 0
možnosti

Okolnostmi se nechávají zmítat především ti, kteří jsou vždy a se vším spokojeni. Takoví životní lokajové se ovládají nejlépe...

1 0
možnosti

Výborně napsáno, jednoznačný souhlas! R^

Lidé kvůli své pohodlnosti vůbec neuvažují a ani si neuvědomují, že svým laxním přístupem typu "ať mám pokoj..." podporují zlo a podílejí se na vytváření kruté totalitní společnosti, jaká tu dosud ještě nebyla.

Je morální povinností každého čestného člověka postavit se tomuto zlu na odpor a říci (a konat!) nekompromisně NE. V opačném případě jde o kolaboraci s těmi, kteří náš chtějí zotročit, což se jim zatím bohužel docela dobře daří.

3 1
možnosti

A nějaké řešení, když se tak rozčilujete, by nebylo?

1 1
možnosti

Řešení je jasné. Mít úctu k občanům a zdraví rozum. Obojí se nějak vytratilo...

1 0
možnosti

Nejlepší podmínky pro Váš život zabezpečí vláda resp. stát i nařízeními a příkazy a zákazy atd.

0 3
možnosti
Foto

Kdyby byli lidé poctiví a slušní, nekradli by, neloupili, nezabíjeli a nemusely by být soudy, policie a vězení. Nemusely by být dopravní značky, protože by stačilo stanovit, že přes obec se jezdí padesátkou, mimo devadesátkou, na křižovatce se dá přednost vozidlu zprava atd. Značky by to lidem nemusely přikazovat, protože každý by to i bez nich dodržoval. Kdyby byli lidé rozumní, udržovali by v době pandemie odstup od jiných aspoň 2 metry, nechodili by do hospod ani na akce, kde je více lidí, protože tam hrozí, že by se nakazili. Do obchodů by i bez příkazů chodili ve vlastním zájmu s respirátorem atd. Protože je hodně lidí neukázněných, hloupých, neslušných, bezcharakterních musí být zákazy, příkazy, zákony, policie, soudy, vězení.

10 5
možnosti

Kdyby pane Bicero bili lide slusni, nikdy by nevolili toho co dnes sedi na hrade.

3 1
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 865x
Jsem běžný občan, možná jen o trochu aktivnější a zvídavější, než bývá zvykem. Sportovec, příležitostný cestovatel a fanda všech prima lidí.

 

Aktuální citát:

Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: Aby slušní lidé nedělali nic.

Edmunt Burke (1729 – 1797)

 

www.zdraveforum.cz

Seznam rubrik