Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je mi z toho na zvracení (původně jsem napsal jiný výraz, ale prý je to moc vulgární). Člověk by čekal, že u dětí se to zastaví, ale lidi sebou ve své zabedněnosti a pohodlnosti nechají manipulovat tak moc, že ani heslo "na děti nám nesahejte" je zjevně příliš neprobouzí (a to sám děti nemám).

2 0
možnosti

ty plivací testy nějak děckám vaděj????

0 0
možnosti

Osobní svoboda je nevyšší hodnota, kterou máme a nikdo nemá právo nám ji brát. Naše osobní svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného. Tyhle hranice určuje obecná morálka, která je skrze politiky převáděna do zákonů.

Nová situace vyžaduje stanovení nových hranic a o to jde. Přeme se o to, co je morální a co už ne.

Na jedné straně má nemoc potenciál ochromit fungování společnosti a způsobit její úpadek, na druhé straně nařizování nesmyslných opatření už má povahu šikanování široké veřejnosti, nebo vybraných skupin (což potvrzují i soudní rozhodnutí).

Bohužel máme zrovna smůlu, že u moci je sebestředný, mocichtivý asociál. Původně si sebestředně myslel, že on jako rytíř na bílém koni porazí nemoc a vzal VEŠKEROU odpovědnost na sebe, tím by si posílil svoji moc. Jenže narazil, vyjel do boje bez roušky a jehly a rozhodnutí vůdce se ukázala jako chybná, bohužel pro některá i fatální, což asociála nezajímá, obětuje cokoliv a kohokoliv pro zdání vlastní velikosti.

Samolibé, sebestředné a asociální chování našeho vůdce, který využívá příležitosti a chce uzmout více moci, je tedy tou rozbuškou pro ostrý konflikt, protože už nejde jen o zdraví lidu, ale i o omezování osobní svobody.

V normálních demokraciích je dohoda na opatřeních výrazně méně dramatická a v totalitách se vůdci tváří, že oni to zvládli a problém neexistuje, oběti neexistují a odpůrci také neexistují.

0 0
možnosti

Omyl. Respektive cílené lži.

1 - tohle není žádná nová situace. Takových virů je v oběhu kolem stovky a neustále se s nimi promořujeme. Nikomu to nevadilo do chvíle, kdy se vyvinula technika, která je rozezná a identifikuje a šizuňkové si na tom založili stamiliardový byznys (a to se bavíme ne o korunách ale o euro).

2 - tenhle virus neochromil vůbec nic. Společnost ochromili politici, co vydávali zbytečná nařízení. Nikdo z pracující pro život důležité věkové vrstvy neumírá, děti neumírají - problém je je u velice starých lidí na hranici dožití. Ta se nedávno prolomila a lidé se dožívají vyššího věku. Pak přijde nějaký nový virus a tak umřou naráz ti, co už by jinak dávno nebyli naživu, nebýt intenzivní medicíny.

3 - problém je v tom, že zjevně demokracie je na světě jen ve Švédsku. Všechny ostatní země tak STRAŠNĚ rády naskočily do kolotoče šikany a omezování osobních svobod.... ;-€

4 0
možnosti

Zaujala mě věta, že nemáte dítko škol povinné. Možná to Vám dává ten Váš pohled na testování. Mám vnoučata na prvním stupni, jsem s nimi v částem styku a jejich testování a nošení roušek ve třídě jsme mnohokrát probírali. Můžu říct, že děcka to berou opravdu sportovně, bez nějakého stresu dokonce bych řekla že jsou v tom šikovná. Nepovažuji testování za nesmyslné když vidíte jak se ve světě virus začal šířit i mezi dětmi.

0 1
možnosti

Je jen dobře, že Vaše vnoučata vše berou sportovně a bez stresu. Viry se prostě šíří a na tom není nic nenormálního, tak to bylo vždycky. Jenom teď se z toho najednou dělá katastrofa... Z hlediska zdravých dětí zrovna virus covidu podle všech výzkumů neznamená prakticky žádné riziko. Myslím, že pro děti a vnoučata se asi většina z nás snaží udělat maximum, a přejeme si pro ně hezký život a svět. Když by se ale měli pořád testovat, očkovat, na každou aktivitu by museli mít povolení a vláda by je beztrestně kdykoliv mohla zavírat v lockdownech to by tedy podle mého moc hezký svět nebyl...

5 0
možnosti
Foto

Nesmyslné testování? V tom případě by muselo být nesmyslné i vyšetření krve či moče, okultní stolice, EKG, kolonoskopie, gastroskopie nebo screening na výskyt rakoviny. Autor blogu si zřejmě připadá jako hrdina, něco mezi Jánošíkem a Janem Husem, ale ve skutečnosti vypadá spíš jako jedinec poněkud chudý duchem. Testování na nemoc je základní a nejdůležitější epidemiologický instrument, což se lze dočíst v každé učebnici epidemiologie.

2 3
možnosti

Ano, naprosto nesmyslné. Celou dobu, co se děti ve školách před prázdninami testovaly, bylo minimum pozitivních testů. To plně odpovídá skutečnosti, že nikdy nebylo prokázáno, že by školní děti měly být významnými šiřiteli infekce. Kromě toho testy mají velmi omezenou spolehlivost, a navíc zjišťují stav jen v okamžiku provedení testu. Už za několik minut může být výsledek testu jiný. Rovněž musíte dobře vědět, že byly země, kde během krátké doby byla otestována většina obyvatel (například Slovensko v zimě) a slibovali si tam od toho zastavení nákazy. A výsledek? Úplně stejný průběh nákazy jako jinde, kde nic takového nedělali. A pořád se testuje a testuje, jako kdyby tyto zkušenosti neexistovaly...

3 3
možnosti
Foto

Jestli si někdo bere děti, případně seniory velice rád jako rukojmí, jsou to především lidi z vašeho blogerského týmu. Napíšou přesně takto úderný ( a blbý) titulek a nebohá stvoření jsou rázem ve funkci houslí: Rejžo, hoď tam jedny housle a jedno oko nezůstane suchý.

Především pánům Jeřábkům slouží děti jako rukojmí, protože v prosazování jejich demagogiích tohle zaručeně zabere.

Pokud povedete firmu, kde se máte co otáčet, abyste vyrobili a prodali, nedovolíte ji nechat padnout a budete prostě striktní. Škola mimo jiné tímto čelí případným žalobám těch, kdy dítě nakazil spolužák a celá rodina to odnesla několikero způsoby. Jestli tohle bude přijíždět pomáhat řešit ředitelům škol pan mistr Jeřábek...?

5 4
možnosti

A co znamená to pozitivní? Že jim čínský test zjistil na vnější sliznici nějaký virus! (Což mohou mít očkovaní taky - jenže ti majit kjú-ár kód, tak jsou tzv. bezpeční

0 0
možnosti

A co byste chtěl dělat Vy? Nic? Co kdyby se pak rozjela nějaká ta vlnka? Byl by článeček vláda netestovala, nezavedla opatření?

4 0
možnosti

Vždycky se rozjede nějaká vlnka, na tom není nic nenormálního.

2 0
možnosti

To je proto, aby se snížila pravděpodobnost nakažení, pane autore. Neočkovaní a netestovaní šíří virus MNOHEM častěji, než očkovaní nebo alespoň testovaní. Očkovaní to šíří málo protože v sobě mají protilátky a virus se na ně špatně chytá, testovaní zase protože se na případné nakažení přijde a jsou umístěni do karantény.

Když budete mít tuberkulózu, zavřou vás na izolaci a nikdo nebude řešit, co si o tom myslíte, nebo, pokud jste dítě, co si o tom myslí vaši rodiče. Takhle to funguje a je to tak dobře. Covid je nebezpečný mnohem méně než tubera, takže ta pravidla jsou nastavena podstatně mírněji.

3 1
možnosti

J19i58r53i 40P81i95l34n10y

1. 9. 2021 18:27

To je jen zbožné přání svědků covidových. Očkovaný může šířit stejně jako neočkovaný. Očkování pouze chrání před vážnějším průběhem.

4 1
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 865x
Jsem běžný občan, možná jen o trochu aktivnější a zvídavější, než bývá zvykem. Sportovec, příležitostný cestovatel a fanda všech prima lidí.

 

Aktuální citát:

Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: Aby slušní lidé nedělali nic.

Edmunt Burke (1729 – 1797)

 

www.zdraveforum.cz

Seznam rubrik