Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Já myslím, že by se dal tento článek doplnit o další výroky a skutečnosti.

Pan Jeřábek dal v diskuzi hezký výrok, že očekává, že obvoďák bude léčit a postup léčby je v odkazu na doktory Thona a Drbala.

Skutečnost:

Kdo zná jak se zavádí kanyla ví, že tento postup nejde udělat ani v domácím prostředí, ani v ordinaci. Takže jediné vhodné místo pro zavedení kanyly a infuze je opět nemocnice, nebo jakákoli lůžková zdravotní instituce. Představa, že má doma někdo infuzi a čeká až mu přijede sestra domů zavést kanylu je přinejmenším absurdní.

Výrok pana Kindla, že v domácím prostředí je 292 975 pacientů s covidem.

Skutečnost:

Opravdu si někdo zcela vážně myslí, že je ve zdravotnických lůžkových zařízeních volných celkově 292 975 lůžek, kde by pacienti dostali infuzi s monoklonálními látkami?

Takže obvoďák vypíše poukaz na vyšetření, pacient si někam dojede. Ovšem při současném počtu volných lůžek (i kdyby nikdo nebyl vůbec hospitalizován) je naprostá utopie, že na něj vyjde volné lůžko. Kolik je v ČR celkově lůžek 20 000?

0 0
možnosti
MS

Výrok Miroslav Jeřábek 9.12. 2020

"Covid-19 je nebezpečný prioritně pro tzv. rizikové skupiny, kterými jsou lidé s oslabenou imunitou (nemocní, s nadváhou atd.) a osoby ve věku nad 65 let, kdy riziko roste s věkem. U ostatních věkových skupin (zdravých jedinců) je nebezpečnost této nemoci minimální, nižší než jízda autem."

Skutečnost:

Zjevně převládl strach nad zdravým rozumem. Najednou všichni zdraví, pro které je covid méně nebezpečný, než jízda autem, chtějí pro jistotu infuzi, kdyby se u nich kovid náhodou projevil.

0 0
možnosti
Foto

Látka s infuzi s monoklonálními látkami stojí 50 000 Kč. Pokud je aplikovaná do deseti dnů od prvních příznaků, zabrání tomu, že osoba se nedostane do nemocnice. Látka v infuzi okamžitě, ještě ten den obalí vir covidu a nedovolí mu se rozmnožovat a o další se postará imunita. Do tří dnů od aplikovaní látky je po potížích i když dál trvá 4 dny malátnost, ospalost. Stát touto infuzí ušetří miliony. Lékaři nedoporučují ibalgin, ale ani aspirin, ale doporučují paralen, anebo panadol. Člověk díky této látce nemá vedlejší příznaky jako po očkování, a o proti očkování získá jak buněčnou imunitu, tak i slizniční. Imunitu by měl mít minimálně tři měsíce, ale podle studie 3 000 pacientů, kterou vedl profesor Ton se bude o imunitu na několik let. Ke stejnému závěru došla studie v Rakousku.

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 3
možnosti
Foto

Současnou hysterii proti neočkovaným, kterou vyvolává odcházející vláda a její „odborníci“, tak můžeme chápat především jako zvrhlou snahu svalit vinu za svou hrubou neschopnost na někoho jiného.

3 0
možnosti
Foto

Typický laický kverulantský názor. Zřejmě o terapii viros toho moc nevíte, kromě informací od MUDr. Googla...

0 0
možnosti
Foto

Jak byste si to s těmi praktiky představoval? Je hloupost, aby mu do čekárny dorazily ty zástupy čerstvě pozitivně testovaných. Takže je praktik obejde? Pak opravdu nebude ordinovat žádný z nich.

Došlo vám, že jste právě svalil vinu za to, že se lidé dostávají do nemocnice s těžkým průběhem na praktiky?

4 1
možnosti
MJ

Opravdu si myslím, že lékař by měl léčit a to přece po telefonu není možné... "Neléčení" covidových pacientů ale není vina jen praktických lékařů, oni mají prostě takové pokyny od ministerstva.

2 0
možnosti
Foto

Hodně podobně o tom hovoří Prof Beran.

0 0
možnosti
MS

Vždyť je to jenom chřipka, tak na co potřebujete obvoďáka?

1 1
možnosti
Foto

No právě to musí diagnostikovat ten obvoďák a podle toho začít nějak léčit. Ne zavřít doma do karantény.

6 0
možnosti

To s tím Ibalginem je naprostý nesmysl. Nevím, kde jste to vzal. Od lékaře těžko. Lékaři totiž doporučují Aspirin, proti srážlivosti krve. A od praktického lékaře očekáváte co? Že vám dá infuzi s monoklonálními látkami za 80 tis. Kč? Jenom štvavý blog, nic víc.

4 3
možnosti
Foto

Od lékaře očekávám, že diagnostikuje onemocněni a navrhne léčbu.

6 0
možnosti
Foto

Já mám zkušenost pouze takovou, že praktický lékař je tu od toho, aby vystavoval stvrzenky. Za svůj život jsem se nikdy nebyl poradit, jak mám žít, co mám užívat atd, abych byl zdráv. Platil jsem snad více než 50x za různá potvrzení. S podezřením na Covid bych za ním také nešel. Bez jakékoliv urážky, znám se svojím pr. lékařem, jako doktorka - pacient, pomalu čtvrt století, je to jen certifikovaná úřednice. Netrápí mě to, je to taková kolektivní dohoda.

Proto i Vaše analýza blábolů, není pro mě vlastně ničím novým. Copak oni jsou tu pro nás? Pro lidi? Až na vyjímky, nikoli. Ale přesto jsem rád, že jste to napsal. A pokud byste se v nějakém výroku mýlil, budu rád, když Vám ten bod čtenáři vyvrátí. Ne obecně, že se mýlite, ale v čem konkrétně. Já to argumentačně vidím stejně jako vy. Pouze mě to nezajímá, protože tu hru s nimi nechci hrát.

Přeji Vám mnoho zdaru a pevné zdraví zocelené štěstím a smyslem života.

1 0
možnosti
MJ

Děkuji za příspěvek a přeji Vám taky hlavně hodně zdraví a stále pozitivní mysl!

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 865x
Jsem běžný občan, možná jen o trochu aktivnější a zvídavější, než bývá zvykem. Sportovec, příležitostný cestovatel a fanda všech prima lidí.

 

Aktuální citát:

Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: Aby slušní lidé nedělali nic.

Edmunt Burke (1729 – 1797)

 

www.zdraveforum.cz

Seznam rubrik