Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Význam nadpisu článku autora je pro mě od roku 2016 důvodem, proč již nechodím k žádným volbám. Politikové po volbách rozhodně žádné voliče v ČR k ničemu již nepotřebují, protože si nakonec všechno udělají po svém a pokud za nic nenesou žádnou odpovědnost, tak jen pěkně sprostě, a prý v zájmu voličů, pobírají za nicnedělání (a nikoliv zrovna vůbec malé) státní peníze!! ;-(

0 0
možnosti
Foto

Tak to se tedy Váš hlas rovnoměrně rozdělí mezi všechny partaje. Tedy i pro KSČ(M). Že Vám není hanba. :-P

2 0
možnosti
LP

Nepochopil jste. Nejde o to nenavýšit o 3 nový případy. Jde o to, abysme se nedostali do situace lonského podzimu. Zvláštní situace prostě vyžaduje zvláštní opatření, která samozřejmě mohou kolidovat s jiným právem. A obava o zneužití osobních údajů z QR kodu, kde je uvedena platnost očkování, to snad ani nemůžete myslet vážně.:-)

2 2
možnosti
RO

Nepochopila jste.

Opatření ministerstva jsou nezákonná! Žádná zvláštní opatření nemohou být v rozporu se zákonem.

Takto se chová autoritářská vláda (nacisti, komunisti atp.).

Zvláštní situace už to také není, neboť se táhne již rok a půl.

Ministerstvo ani po této době není schopné přijít s odůvodněním nošení respirátorů.

0 1
možnosti
JK

Pokud se k veřejné moci dostane sebestředný asociál bez zábran, pak se snaží moc navyšovat a nepřestane, dokud vše totálně neovládne. Použije k tomu všechny dostupné prostředky, legální i nelegální, pokud se může vyhnout postihu, nebo postih odložit do nekonečna. Virus je příležitost, jak překročit hranice svobod, původně nepřekročitelné. Zneužití stavu nouze k posílení moci a k obohacení mocných bylo jasnou ukázkou totalitních praktik ve stylu, vládneme neptejte, nerušte, do práce, domů, zůstat sedět a ticho. A nyní, když máme právo se ptát, tak vůdce pokračuje v původní taktice, jen ty hloupé soudy pořád něco ruší a nás to jen zdržuje, stejně z toho není žádný postih pro nikoho.

Proč to naše vláda jednoho vůdce dělá? Vůdce kolem sebe nabral poslušné a všehoschopné loutky, kterým zajistil velkou moc a beztrestnost, ve všeobecném vření okolo viru se bezprecedentně vykrádá státní kasa, kdy jen malá část jde na řešení pandemie. Stamiliardový byznys vytuneloval střední a nižší třídu nejen v reálu, ale i na desítky let dopředu. Těch několik nejbohatších u kormidla a jejich spřízněných duší si to nenechalo ujít na horentně zbohatli, nejvíc ten, co povídal, že už má miliard dost, víc už nepotřebuje, a tak bude dělat politiku "pro lidi". Takže na konci jeho působení nám s úsměvem ohlásí "Čau lidi, mějte se jak chcete, já s touhle megazadluženou zemí v problémech nechci nic mít". Možná nám i zazpívá: "Neublížil som žadnému z vás." To už tu (u sousedů) vlastně bylo, takže Mára vymyslí něco nového v tom duchu.

Já říkám, čím dřív, tím líp, každým dnem je to jen horší, přístup Babišovi vlády k vymahatelnosti práva je důkazem.

5 2
možnosti
MB

NSDAP uspěla tím, že nic neporušovala. Schválili si zákony a pak třeba i vymýtili Židy. Nekonali nic špatného. Podobně komunisté. Chránili nás střelbou na hranicích, kradením majetků a basou pro vzpurné...

Zvláštní země. Každá volba prezidenta končí Správním soudem - "Kandidát lhal, výsledky jsou ovšem platné". Bureš lhal - se za své výroky omlouvat nemusí, Kalousek je prostě, padákový vrah. Nezákonné počínání Vlády - je zákonné O tom, "Co je správné a hezké, přece rozhodujeme my!", že ANO. Kde ta zvláštní země, tak asi leží? ... [>-]

13 2
možnosti
MK

Výkonná moc musí dodržovat zákony za každé situace. To musíme žádat a na tento požadavek nesmíme nikdy rezignovat.

Pokud výkonná moc nedokáže řešit situaci podle zákonů, má tři možnosti:

1) Upravit zákony. Ve Sněmovně má většinu, tak by to neměl být problém.

2) Vydat doporučení namísto nezákonného nařízení. Vysvětlit co a proč doporučuje a to tak, aby většina pochopila a doporučením se řídila. Je však potřeba, aby vláda byla byla většinově respektovaná a uměla vysvětlovat. Tyto podmínky jsou však mimo schopnosti této vlády.

3) Abdikovat a uvolnit místo někomu chytřejšímu a schopnějšímu.

Pokud nevyužijí ani jednu z těchto možností, stanou se pouhými tajtrdlíky a respekt si tak určitě nezískají.

7 0
možnosti
PK

Já si nemyslím, že žiji v banánové republice, to sdílejí asi zejména odpůrci vakcinace resp. příznivci absolutního rozvolnění. Nabídnu jiný pohled, než váš blog, ale váš názor beru jako jeden z možných.

Covid sebou přinesl a i nese nutnost někdy až překotných reakcí exekutivy, z logiky často i mylných, neboť ani nejodbornější lékařská veřejnost není schopna se sjednotit na jedné protikovidové strategii, kterou by autoritativně poradila vládě.

A do toho přijdou soudci a od jednacího stolu tato rozhodnutí, která zachránila životy, ruší. Je absurdní, že uprostřed krize, kdy stále mohou a zřejmě i budou umírat lidé, soudy negují rozhodnutí výkonné moci, která chce životy zachránit a zachraňuje.

Jeden příklad, kdysi soud rozhodl a co mu vadilo, že namísto ministra zdravotnictví, který rozhodl opatřením podle zákona na ochranu zdraví, měla vláda rozhodnout svým usnesením. Téměř bezuzdný právní formalismus v dané krizové situaci, který projevil správní soud je skutečně ............

10 9
možnosti
KT

No, jo ale komunisté nám taky zachraňovali životy před imperialisty...

Buď zákony platí, anebo zákony neplatí, nehledě na to, že soudy neruší opatření vlády na základě své libovůle, ale na základě žaloby, kterou na tato vládní a dle všeho nezákonná opatření podává konkrétní subjekt.

To jsou, pane Korecký, úplné právní základy...

11 3
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 865x
Jsem běžný občan, možná jen o trochu aktivnější a zvídavější, než bývá zvykem. Sportovec, příležitostný cestovatel a fanda všech prima lidí.

 

Aktuální citát:

Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: Aby slušní lidé nedělali nic.

Edmunt Burke (1729 – 1797)

 

www.zdraveforum.cz

Seznam rubrik